Džiaugiuosi, kad  A. Kupčinsko, A. Papirtienės ir kitų Seimo narių iniciatyva buvo parengtas Seimo nutarimas siūlantis atsižvelgti į tai, kad 2019 metais sukanka 100 metų, kai 1919 m. sausio 2 d. iš okupuoto Vilniaus pasitraukė Laikinoji Lietuvos vyriausybė ir Kaunas de facto tapo Lietuvos Respublikos Laikinąja sostine ir jau Pirmosios Lietuvos nepriklausomybės metinės buvo minimos jau Kaune.

Seimas išskirdamas 1919–1939 metus, kaip labai svarbų Kauno miesto indėlį Lietuvos istorijos laikotarpiui, kai tapęs Laikinąja sostine kur susirinko Steigiamasis Seimas, buvo Lietuvos valstybės išlikimo garantu. Seimas pabrėždamas, kad Kauno miestas, du dešimtmečius būdamas Laikinąja sostine, nepriekaištingai atliko Valstybės įtvirtinimo diplomatines funkcijas, be to jame formavosi tarpukario moderniosios lietuvių istorijos, kalbos, kultūros, mokslo, paveldo tradicijos bei stiprėjo tautinės tapatybės identitetas, kurių įtaką neabejotina ir šiuolaikinei Lietuvos kultūrai.

Suvokdamas patriotišką Kauno miesto ir jo istorinį vaidmenį Lietuvos valstybingumui, nepriklausomos ir demokratinės valstybės tęstinumui bei Lietuvos valstybės atkūrimui  Seimas nutarė paskelbti 2019 metus Laikinosios sostinės metais ir pasiūlyti Lietuvos Respublikos Vyriausybei sudaryti Laikinosios sostinės metų minėjimo programą.